• Groot assortiment
  • Het zijn je ogen, kies voor kwaliteit!
  • Levertijd: 2 tot 4 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. €50
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kleurlenzen reinigen

Het is essentieel om te begrijpen dat de zorg van kleurlenzen waarschijnlijk het belangrijkst is wanneer je kleurlenzen gaat dragen. Als je dit namelijk niet doet, kan dit leiden tot een verscheidenheid van ooginfecties.

Het schrikt misschien af, omdat het een grote invloed heeft op jouw ogen, maar laat het je vooral niet afschrikken! Het is namelijk veel gemakkelijker dan het lijkt. Als je de basisprincipes aanhoudt valt het allemaal reuze mee in tijd, geld en uiteindelijk ook problemen. We zeggen dan ook ‘Beter voorkomen, dan genezen’.


De basisprincipes van het schoonmaken van kleurlenzen

1. Was de handen, zodat vuil en bacteriën niet kan worden overdragen naar de ogen. Probeer vochtinbrengende zeep te vermijden! Dit omdat dit niet goed is voor de lenzen. Droog de handen na het wassen met een pluisvrije handdoek af.
2. Verwijder een kleurlens uit de oog en maak hem schoon met de aanbevolen oplossing. Vermijdt cosmetica producten zoals mascara bij de ogen omdat die de lenzen kunnen beschadigen. Wrijf de lens in de palm van je hand met een paar druppels lenzenvloeistof.
3. Spel de kleurlens om het losgemaakte vuil te verwijderen. De spoeling is belangrijk, anders wordt het vuil mee terug genomen in de ogen.
4. Plaats de kleurlens in een schone lenshouder en vul deze met een nieuwe vulling lenzenvloeistof. Gebruik dus niet oude vloeistof! Ontsmetting doodt micro-organismen op de kleurlenzen.
5. Herhaal de stappen twee tot vier keer gezamenlijk voor je andere kleurlens.

Last van droge ogen en irritaties? Gebruik dan kleurlenzen oogdruppels om de ogen te smeren en opnieuw vocht aan te brengen aan de ogen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.